14 Haziran 2007 Perşembe

Kıymalı Kabak


MALZEMELER:
  • 250 gr. Kıyma,
  • 4 Orta boy kabak,
  • 1 Orta boy soğan,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 2 tane domates,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Sıvı yağ,
  • Tuz, karabiber, pul biber.
HAZIRLANIŞI:
İnce doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda renk değiştirene dek pişirin. Kıymaları ekleyin. Kıymalar pişince tırtıllı soyulmuş ve halkalar şeklinde doğranmış kabakları ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Rendelenmiş domatesleri, tuzunu ve baharatlarını ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su dökün. Kaynamaya başlayan yemeğin altını kısın. Pişmeye yakın ince doğranmış maydanozları ekleyin. 1-2 dakika kadar daha pişirin. Servis aşamasında üzerine limon sıkın.

Sebze sevenlere güzel bir tarif, Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: