29 Temmuz 2007 Pazar

Tarçınlı Kurabiye


MALZEMELER:

  • 125 gr. Oda sıcaklığında margarin,
  • Yarım çay bardağı süt,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 Çay bardağı pudra şekeri,
  • 1 Paket vanilin,
  • 1 Paket kabartma tozu,
  • 1 Yumurta,
  • 1 Çay kaşığı tarçın,
  • Aldığı kadar un.

HAZIRLANIŞI:
Margarini, sütü, sıvı yağı ve yumurta sarısını karıştırın. Üzerine un, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilin ve tarçını ekleyip aldığı kadar unla (kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak) hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve önce yumurta beyazına daha sonra hindistan cevizine batırıp yağlı fırın tepsisine sıralayın. 160 derecelik fırında hafif pembeleşenedek pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: