13 Haziran 2007 Çarşamba

Revani



MALZEMELER:
  • 6 Yumurta,
  • 6 Fincan şeker,
  • 6 Fincan un,
  • 6 Çorba kaşığı yoğurt,
  • 3 Fincan irmik,
  • 1 Limon kabuğu rende,
  • 1 Paket kabartma tozu,
  • 1 Paket vanilin,
  • 1 Kase dövülmüş ceviz ( Cevizleri fazla hırpalamayın, biraz dişe gelsin :)

ŞERBET İÇİN:

  • 6 Su bardağı su,
  • 6 Su bardağı şeker,
  • Yarım Limon.
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri çırparak köpürtün. Yoğurdu ekleyin. Kuru malzemeleri önce kendi içlerinde karıştırdıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyip bir-iki dakika daha çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. Üzerine dövülmüş cevizleri serpin. Arzu ederseniz cevizleri içine de karıştırabilirisiniz. 175 derecelik fırında üzeri kızaranadek pişirin. Bu arada revani pişerken şerbeti hazırlayıp ılıtın. Fırından çıkan revaniyi ılıtıtıktan sonra ılık şerbeti üzerine yedirerek dökün. Soğuk servis yapın. Kaymak yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Not: Ben bu revaniyi kızımın okul beslenmesi için hazırlamıştım. Miktarı size fazla gelebilir. Bu ölçülerin yarısından 28-30 cm. çapında 1 tepsiye hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: