29 Temmuz 2007 Pazar

Bisküvili Pasta


Bu pasta gerçekten hem pratik hemde ekonomik. Görüntüsü ve tadı ile pastaneden alınmış gibi üstelik her çeşit puding ile yapabilirsiniz. Yaptıktan sonra yaklaşık 4,5 saat bekletmeniz gerekiyor. Çapraz dilimlemeyide ünutmayın işte size malzeme listesi...

Malzemeler:
  • 1 paket petibör bisküvi,
  • 1 paket kakolu petibör bisküvi,
  • 1 paket muzlu puding,
  • 3,5 su bardağı süt,
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • Süslemek için (Tarçın, Fındık, Hindistan Cevizi vs.)

Hazırlanışı:
Sütle pudingi hazırlayın. Pişmesine yakın sulandırılmış nişastayı ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ilımaya bırakın. Ilıyan pudingi bir sıra kakaolu bir sıra sade olmak üzere bisküvilerin aralarına sürün. (Bisküviler dikey yerleştirilecek) Bisküviler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. en son üzerine büyüküğüne göre ayıracağınız 5-6 adet bisküviyi yatay şekilde sıralayın. Artan pudingle üzerini kaplayın. Arzu edilirse pastanın üzeri krem şanti ile de kapatılabilir. Üzerini istediğiniz şekilde süsyeyin. Servis ederken çapraz dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok: