MALZEMELER:
- 125 gr. Margarin (oda sıcaklığında),
- Yarım su bardağı yoğurt,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 yumurta,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 1 tatlı kaşığı mahlep,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 su bardağı beyaz peynir,
- Aldığı kadar un.
HAZIRLANIŞI:
Malzemelerden peynir hariç kulak memesi kıvamında hamur yapın. Yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın. Merdane yuvarlak açın.
4'e bölerek üçkenler oluşturun. Üçgenlere 1 tatlı kaşığı beyaz peynir koyup rulo yapın. Önce yumurta beyazına daha sonra çörek otu yada susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine koyun. 170 derecelik fırında pembeleşenedek pişirin.
Malzemelerden peynir hariç kulak memesi kıvamında hamur yapın. Yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın. Merdane yuvarlak açın.
4'e bölerek üçkenler oluşturun. Üçgenlere 1 tatlı kaşığı beyaz peynir koyup rulo yapın. Önce yumurta beyazına daha sonra çörek otu yada susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine koyun. 170 derecelik fırında pembeleşenedek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder